kPNI therapie

kPNI therapie staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie therapie. Het is een behandelingsmethode die zich richt op het begrijpen en behandelen van de complexe interacties tussen de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem van een persoon.

Wetenschap

kPNI therapie is gebaseerd op de wetenschap dat deze drie systemen nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Door te kijken naar hoe deze systemen samenwerken en elkaar beïnvloeden, kan kPNI therapie helpen bij het identificeren van de oorzaken van ziekten en het ontwikkelen van gepersonaliseerde behandelingsplannen.

Psychotherapie, neurologie, immunologie en voedingsleer

kPNI therapie combineert elementen van psychotherapie, neurologie, immunologie en voedingsleer. Het kan worden gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen, waaronder angst, depressie, chronische pijn, auto-immuunziekten en allergieën.

Zelfhelend vermogen

De behandeling kan onder meer bestaan uit gedragstherapie, dieet- en voedingsadvies, aanvulling met voedingssupplementen en kruiden, fysieke oefeningen en ademhalingstechnieken. De kPNI therapeut streeft naar een holistische aanpak van de gezondheid en welzijn van de patiënt en richt zich op het bevorderen van de zelfhelende vermogens van het lichaam.

Opleiding

De opleiding voor Integraal Orthomoleculair Therapeut bij Natura Foundation en de Medische Basiskennis heb ik in 2017 afgerond. Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut van Evenwijs heb ik in 2023 gehaald. De Master priopio Klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI) van PNI Nederland is in 2022 afgerond. In januari 2018 ben ik gestart met deze praktijk.


Persoonlijke aanpak

Als je wilt werken aan je klachten en de onderliggende oorzaak, neem dan contact op. Je kunt bijvoorbeeld het Starttraject overwegen. Zo gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke aanpak.


Neem contact op