Het Starttraject

Het Starttraject bestaat uit vier consulten: Het intake-consult van ongeveer 1 uur. Twee weken later een consult van een half uur om te bespreken waar je tegenaan loopt. Weer twee weken later een consult van 1 uur om nieuwe toevoegingen af te stemmen en nog een maand later (2 maanden na de intake) bespreken we de status en de vervolgstappen. Dit Starttraject raad ik aan om de orthomoleculaire therapie optimaal in te passen in je leven.

ConsultWeekOmschrijvingDuur
1StartmomentIntake-consult1 uur*
22 weken laterTweede consult30 min.*
32 weken laterDerde consult1 uur*
44 weken laterVierde consult1 uur*

*) Indien nodig kan de duur worden aangepast naar behoefte of naar budget. Het tarief is 60 euro per half uur, bekijk hier hoeveel je zorgverzekeraar vergoed.

Eerste Intake-consult

In het eerste consult bespreken we wat je wil verbeteren of wat de reden is dat je op consult komt en we brengen de klachten in kaart. In kaart brengen doe ik aan de hand van de symptomen en de specifieke aanwijzingen die ik krijg in het gesprek. En vanuit het klachtenbeeld en uit de informatie die je geeft in het formulier over de Beginsituatie. Als je wil, maken we een beginmeting van de volgende waarden: bloeddruk, saturatie, gewicht, vet- en vochtpercentage, spier- en botmassa, buikomvang en temperatuur. Het intake-consult duurt ongeveer een uur.

Voedingsadvies en levensstijl aanpassingen

Met de informatie die je krijgt in dit consult ga je zelf aan de slag met levensstijl aanpassingen. Denk daarbij aan voeding, beweging, mindset en ademhaling. Je krijgt ter ondersteuning ook het Voedingsadvies mee en in je mailbox, met zeven mailtjes uitleg en motivatie. Deze vorm van therapie kan tijd nodig hebben, verandering in de levensstijl is een persoonlijk proces. 

Tweede consult

Twee weken na de intake spreken we elkaar een half uur op het tweede consult. In deze afspraak bespreken we hoe het de eerste twee weken gegaan is en waar je tegenaan loopt.

Derde consult

Het derde consult is een maand na de intake. Deze afspraak duurt een uur. In deze afspraak bespreken we hoe het gaat en begeleid ik je in je persoonlijke proces naar de volgende fase. Indien gewenst maken we een update van de meetwaarden.

Vierde consult

Het vierde consult is twee maanden na de intake. Deze afspraak duurt een uur. Je bent nu al twee maanden aan de slag en zal al veel verbetering ervaren. Indien gewenst maken we een derde meting van je waarden. In deze afspraak bespreken we hoe het gaat en begeleid ik je verder in je persoonlijke proces. We bespreken ook hoe je verder wilt gaan. Je kan kiezen om aan nog meer gezondheidsverbetering te werken, dan maken we een vervolg afspraak.

Fytotherapie en suppletie

Klachten en symptomen kunnen als reden hebben dat er in het lichaam tekorten aan voedingsstoffen zijn, dan is het een mogelijkheid om deze tekorten aan te vullen door het voorschrijven van voedingssupplementen. Of als het lichaam uit balans is, worden bijvoorbeeld kruiden voorgeschreven.


Je kunt dit formulier alleen gebruiken als je JavaScript aanzet in je browser.

Neem contact op