Welkom bij het Starttraject, een gerichte reis naar welzijn en gezondheid. Dit traject is ontworpen om jou te begeleiden bij het integreren van orthomoleculaire therapie in jouw leven, met als doel een verbeterde levenskwaliteit.

Het Starttraject

Het Starttraject bestaat uit vier consulten: Het intake-consult. Twee weken later een consult om te bespreken waar je tegenaan loopt. Drie weken later een consult om nieuwe toevoegingen af te stemmen en vier weken later bespreken we de status en de vervolgstappen. Dit Starttraject raad ik aan om de orthomoleculaire therapie optimaal in te passen in je leven.

ConsultWeekOmschrijvingDuur
1StartmomentIntake-consult75 min*
22 weken laterTweede consult75 min*
EMBtest afnameIndien gewensttijdens het consult
33 weken laterDerde consult75 min*
44 weken laterVierde consult75 min*

*) Het tarief is 120 euro per consult, bekijk hoeveel je zorgverzekeraar vergoed voor orthomoleculaire geneeskunde of natuurgeneeskunde.

Eerste Intake-consult

In het eerste consult bespreken we wat je wil verbeteren of wat de reden is dat je op consult komt en we brengen de klachten in kaart. In kaart brengen doe ik aan de hand van de symptomen en de specifieke aanwijzingen die ik krijg in het gesprek. En vanuit het klachtenbeeld en uit de informatie die je geeft in het formulier over de Beginsituatie. Als je wil, maken we een beginmeting van de volgende waarden: bloeddruk, saturatie, gewicht, vet- en vochtpercentage, spier- en botmassa, buikomvang en temperatuur. Het intake-consult duurt ongeveer 75 minuten.

Voedingsadvies en levensstijl aanpassingen

Met de informatie die je krijgt in dit consult ga je zelf aan de slag met levensstijl aanpassingen. Denk daarbij aan voeding, beweging, mindset en ademhaling. Je krijgt ter ondersteuning ook het Voedingsadvies mee en in je mailbox, met zeven mailtjes uitleg en motivatie. Deze vorm van therapie kan tijd nodig hebben, verandering in de levensstijl is een persoonlijk proces. 

Tweede consult

Twee weken na de intake spreken we elkaar op het tweede consult. In deze afspraak bespreken we hoe het de eerste twee weken gegaan is en waar je tegenaan loopt.

EMBtest afname 

Indien gewenst kunnen we de EMBtest afnemen voor meer inzicht.

Derde consult

Het derde consult is drie weken later. In deze afspraak bespreken we hoe het gaat en begeleid ik je in je persoonlijke proces naar de volgende fase. Indien gewenst maken we een update van de meetwaarden en bespreken we de uitslag van de EMBtest.

Vierde consult

Het vierde consult is vier weken later. Je bent nu twee maanden aan de slag en zal al veel verbetering ervaren. In deze afspraak bespreken we hoe het gaat en begeleid ik je verder in je persoonlijke proces. We bespreken ook hoe je verder wilt gaan. Je kan kiezen om aan nog meer gezondheidsverbetering te werken, dan maken we een vervolg afspraak.

Fytotherapie en suppletie

Klachten en symptomen kunnen als reden hebben dat er in het lichaam tekorten aan voedingsstoffen zijn, dan is het een mogelijkheid om deze tekorten aan te vullen door het voorschrijven van voedingssupplementen. Of als het lichaam uit balans is, worden bijvoorbeeld kruiden voorgeschreven.


Neem contact op