Tuinvereniging Ons Buiten razend populair sinds corona: "We hebben noodgedwongen een ledenstop"

HAARLEM - Waar veel gemaakte plannen voor de zomervakantie niet door kunnen gaan door de coronacrisis, zoeken we naar alternatieven. Ardi Uttien uit Haarlem heeft dit gevonden door een al langer gekoesterde wens nu door te zetten: Zij en haar gezin hebben sinds kort een volkstuintje. Om veilig vakantie te kunnen vieren op nog geen 15 minuten fietsen van hun huis.

NHNieuws bekijken hier de video

Ardi en haar gezin hebben geluk gehad. Er waren zoveel aanvragen voor een tuintje dat er inmiddels een ledenstop is bij Ons Buiten. "Dit is mijn nieuwe paradijs", zegt Ardi met een grote glimlach. Er moet nog wel veel gebeuren en ze zijn er dan ook iedere dag hard aan het werk.

"Het was hier een rommeltje. We hebben al heel veel zakken naar grofvuil gebracht en ontzettend veel kilo's onkruid gewied. Verder willen we zo snel mogelijk het huisje geschilderd en het terras klaar hebben zodat we hier ook lekker kunnen zitten met een biertje of wijntje."

Ze was, toen de coronacrisis uitbrak, niet de enige die er zo overdacht. "Nee, zeker niet", zegt Nico van Steijn voorzitter van de vereniging Ons Buiten. Het voorjaar – als de blaadjes aan de bomen komen – is wat betreft aanmeldingen de meest drukke tijd, variërend van twee tot acht per week. Nu hadden we er zoveel per dag. We kunnen de nieuwe aanmeldingen niet meer aan en hebben sinds vorige week zelfs een ledenstop. Op de wachtlijst, staan nu iets meer dan vijftig mensen, dat is nog nooit vertoond."

Het is niet de bedoeling om de tuin alleen als kampeerplek te gebruiken, maar Ardi ziet het zeker wel zitten om er de zomervakantie door te brengen. Werken in de tuin, in combinatie met het 'campinggevoel'.

"Ja, het voelt een beetje als een camping. Hier rondlopend zwaaien de mensen naar je, ze komen een praatje maken en geven je complimentjes met de vooruitgang van ons stukje grond. Echt super leuk. Als we hier helemaal klaar zijn, ga ik lekker luisteren naar de vogels. Dat gaat extra goed, nu er geen vliegtuigen zijn."


Bron: www.nhnieuws.nl/nieuws


Neem contact op