Vis bevat veel essentiƫle voedingsstoffen en voedingsstoffen die niet gemakkelijk uit andere bronnen te halen zijn. De gezonde omega 3 vetzuren (EPA en DHA) en de aminozuren (eiwitten) in vis en de mineralen zoals jodium, selenium, fosfor en zink en de vitaminen A, verschillende B- vitaminen zoals B1, B2, B6 en B12 en D zijn belangrijk voor het lichaam.

Eet minimaal twee keer per week en maximaal vier keer per week vis. Eet vooral kleine vissen en schaal en schelpdieren, want grote vissen kunnen veel kwik bevatten, dit is giftig voor de mens. Let wel op duurzame visserij, onzorgvuldige visvangst kan voor veel milieuproblemen zorgen, zoals overbevissing, aantasting van ecosystemen en zeebodems.

Hoe beter de verhouding tussen omega-3 en omega-6, hoe beter de natuurlijke ontstekingsremming verloopt en hoe kleiner de kans op een uit de hand lopende of sluimerende infectie. Eiwit bouwt, herstelt, beschermt en verbetert elke cel in ons lichaam en is betrokken bij de spijsvertering, de stofwisseling en de werking van onze hersenen en ons zenuwstelsel. Volwassen mensen hebben acht essentiƫle aminozuren nodig en deze zitten in onder andere in vis. Een van de belangrijkste functies van vitamine D is het bevorderen van de opname van calcium en fosfor uit de voeding voor het behoud van sterke botten en een sterk gebit en het is ook van belang voor een normale spierwerking en het ondersteunt het de afweer. Verschillende B-vitaminen zijn van belang zijn voor energieproductie.

Vis heeft een helende werking en is een belangrijk onderdeel van de voeding.

Neem contact op voor persoonlijke begeleiding ook als je liever geen vis eet, dan zoeken we samen naar alternatieven.


Neem contact op


Bronnen: