Ingrediënten (gebruik biologische ingrediënten):

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 cm gember klein gesneden of geraspt
  • 2 teentjes knoflook klein gesneden
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 4 kopjes kippenbouillon (zelf maken of krachtige Bone Broth met het beste van de kip)
  • 1 kopje klein gesneden wortelen
  • 1 kopje klein gesneden bleekselderij
  • 1 kopje klein gesneden aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • een snuf paprikapoeder

Optioneel toe te voegen:

  • 1/2 kopje kokosmelk
  • Verse koriander of peterselie voor garnering
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kaneelstokje

Instructies:

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 2-3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook, gember en kurkuma toe en kook nog een minuut tot je de ingrediënten ruikt.
  2. Giet de bouillon erbij en voeg de gesneden wortelen, bleekselderij en aardappelen toe. Voeg optioneel de laurier en kaneel toe. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag. Dek de pan af en laat de soep 20-25 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn.
  4. Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te mixen.
  5. Roer bij gebruik de kokosmelk erdoor en kook nog 5 minuten tot het goed is opgewarmd.
  6. Serveer warm, eventueel gegarneerd met verse koriander of peterselie en paprikapoeder.

Geniet van je heerlijke en gezonde kurkumasoep!


Persoonlijke aanpak

Als je wilt werken aan je gezondheid met behulp van voeding, neem dan contact op. Je kunt bijvoorbeeld het Starttraject overwegen. Zo gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke aanpak.

Neem contact op