Blokkades in lichaam oplossen met I AM

Overal waar geen licht schijnt of stroomt, is het donker. Dit geldt ook voor de cellen in het lichaam. Als een emotie niet opgelost wordt kan het zo zijn dat het zich opslaat in het lichaam en geen licht toelaat. Daarom is het belangrijk dat als je tranen moeten stromen, dat je ze dan laat stromen. Alles wat niet als ‘licht’ voelt, dus bijvoorbeeld frustratie of boosheid is ook een vorm van een blokkade. En negatieve gedachten bijvoorbeeld ook. We hebben allemaal ons Ware Zelf IN ons. De ‘IK BEN’. Je kan de IK BEN Tegenwoordigheid voelen door je ogen te sluiten en naar je hart te luisteren. Je laat je gedachten voor wat ze zijn en geeft je gedachten een taak. De taak is: ‘Luister naar mijn adem’. Adem in, adem uit.

Als dit je moeilijk lijkt, dan geeft dat niet. Je laat deze gedachte los. Je laat alles los en luistert naar je adem. Adem in. Adem uit.

Om je te helpen. Vind je hier de Monkey Mind Meditation in 1 minuut en 48 seconden. Een perfecte uitleg.

How to train your Monkey Mind.

“Don't look for peace. Don't look for any other state than the one you are in now; otherwise, you will set up inner conflict and unconscious resistance. Forgive yourself for not being at peace. The moment you completely accept your non-peace, your non-peace becomes transmuted into peace. Anything you accept fully will get you there, will take you into peace. This is the miracle of surrender”
― Eckhart Tolle, The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment

We kunnen voor het gemak 3 bekende vormen van bewustzijn noemen: het Ware Zelf, het Ego en het Lichaam. Deze drie vormen werken onafhankelijk van elkaar. Dus het Ego is niet het Lichaam. Het Ware Zelf is niet het Ego en het Lichaam kan bestuurd worden door het Ware Zelf of door het Ego. Mijn voorkeur is om mijn lichaam te laten besturen door het Ware Zelf. Ik wil mijn lichaam niet laten besturen door mijn Ego.


Het Ego kan een negatieve invloed hebben op je leven, omdat het geen onderdeel is van het licht en van het ‘We Zijn Een’ niveau. Ik laat mijn leven liever leiden door mijn IK BEN Tegenwoordigheid.

Wikipedia omschrijft Ego zo:

In het normale spraakgebruik bedoelt men met het woord "ik" het "subject". Het woord "ego" gebruikt men algemeen voor de identificatie van het zelf met een onjuist denkbeeld. Als "zelfbeeld" is het dus onecht in die zin, dat het denkbeeld over zichzelf niet overeenkomt met de werkelijkheid. Men spreekt bijvoorbeeld over iemand met een groot "ego", als die mens bijvoorbeeld van zichzelf vindt dat hij erg belangrijk is, terwijl dat voor velen in de werkelijkheid niet zo blijkt te zijn. In dat geval wordt het subjectieve "ik" tot object van verschillende beschouwingen. Als iemand sterk op zichzelf is gericht, zich als een afgescheiden identiteit voelt, dan wordt zo iemand egocentrisch genoemd. Bij zelfzucht spreekt men van egoïsme. 

In het boek ‘The Most Direct Means to Eternal Bliss’ van Michael Langford kan je lezen hoe het Ego werkt, hij noemt het Ego het ‘I Thought Virus’ of ‘The Imposter’. Hij legt het goed uit. Je moet elke regel, elk hoofdstuk en het hele boek drie keer lezen, omdat je Ego je af wil leiden van deze boodschap.

Michael Langford zegt: ‘Het is mogelijk om vrij te zijn van alle verdriet en lijden en om absoluut perfecte oneindige eeuwige vreugde te ervaren in dit leven. Het is mogelijk voor alle mensen, niet alleen voor een paar mensen. Het probleem van het ego dat de aandacht naar buiten toe vervormt, afleidt en houdt, is een probleem dat door alle mensen wordt gedeeld, ongeacht het pad waarop ze zich bevinden.

Het naar buiten gericht zijn is wat het Ego doet. Zo lijkt het alsof elk mens een individu is dat niets met een ander te maken heeft, alsof we allemaal losse onderdelen zijn. Terwijl we werkelijk verbonden zijn door onze lichte kern. Je kan dit voelen. Door dit gegeven bewust in je leven te integreren kan je met het licht, het donker uit je leven verteren.


Dan terug naar de blokkades. Blokkades zijn ALLE beïnvloedingen van het Ego om zichzelf te versterken en de aandacht te verleggen vanuit de IK BEN naar het Ego. Het is strategische afleiding door het Ego.

De blokkades kunnen we verteren.

Wat is Verteren?

Verteren is voldoen aan alle voorwaarden om alle oorspronkelijke Blokkades op te lossen waardoor je nu tegenkomt wat je tegenkomt. Het opsporen van de oorspronkelijke Blokkade doorheen alle levens, alle lagen, alle dimensies, oorzaak, gevolg, voor nu en altijd onder Gods genade op Gods meest wijze en perfecte manier. Het ontladen van de oorspronkelijke Blokkade en vervangen van de oorspronkelijke Blokkade met Goddelijke Liefde, Goddelijk Licht en Gods Waarheid.

Alles wat er voor nodig is om elke blokkade te verteren is verankerd in de volgende instructie:

‘IK BEN Verteer deze Blokkade Nu’ of ‘IK BEN Verteer dit Nu’ of ‘Verteer dit Nu’, net wat je fijn vindt om te onthouden.


Maar hoe dan?

Stel er komt iets op je pad dat je niet prettig vindt. Het maakt niet uit wat het is en wellicht wil je beginnen met oefenen met de ‘kleine dingen’. Bijvoorbeeld: Je stoot je teen.

Je sluit je ogen.

Voel je hart.

Je laat elke gedachte los.

Je luistert naar je adem.

Adem in.

Adem uit.

Adem in

en denkt of zegt: ‘IK BEN’

Adem uit

‘Verteer dit Nu’

Adem in

‘IK BEN’

Adem uit

‘Verteer dit Nu’

Eindeloos herhalen

En adem licht naar de ‘gestoten teen’


Probeer het zelf.

Je kan het toepassen op een negatieve gedachte, een conflict, pijn, ongeluk een negatief gevoel. Wat je maar wil.

Waarom dit zo gemakkelijk werkt, is omdat je al heel bent. Het enige wat je doet op deze manier is je Ware Zelf, je IK BEN Tegenwoordigheid aanroepen en je laat de heelheid en het licht door je lichaam stromen.

Enjoy You.


Neem contact op