Het voedingsadvies volgens de orthomoleculaire voedingsleer

Vraag het Voedingsadvies aan voor de uitleg.

Het voedingsadvies is gebaseerd op kennis uit de orthomoleculaire voedingsleer. Het lichaam kan eiwitten, vetten en koolhydraten verwerken en heeft daarnaast vitaminen, mineralen en andere belangrijke nutriënten nodig om optimaal te functioneren. Je lichaam doet er alles aan om gezond te zijn. Om het lichaam zo veel mogelijk te ondersteunen in het geweldige werk dat het voor ons doet, kunnen we zo goed mogelijk zorgen dat we onze nutriënten binnen krijgen. Om je te helpen heb ik het voedingsadvies geschreven.

Je kunt het geheel toepassen op je eigen voorkeuren. De volledigheid van de maaltijd en de variatie zijn belangrijk. Je kunt de maaltijd bereiden op de manier dit het beste bij je past.

Dit zijn 3 voorbeelden als eerste maaltijd van de dag:

  1. Rucola, wortel, komkommer, radijs, lof, appel, mango, bieslook, munt, noten, pitten, zaden, olijven, avocado, gebakken ei met ui en knoflook in roomboter met een dressing van olijfolie, citroen, honing, peper en zout.
  2. Bleekselderij, bietjes, bosui, augurk, tomaatjes, frambozen, peer, bieslook, munt, noten, pitten, zaden, olijven, avocado, garnalen met knoflook in roomboter met een dressing van olijfolie, citroen, honing, peper en zout.
  3. Babyspinazie, prei, zoete aardappel (kort gekookt), paprika, aardbeien, appel, bieslook, curcuma, noten, pitten, zaden, olijven, avocado, kip met paddestoelen en met knoflook in roomboter met een dressing van olijfolie, appelazijn (biologisch, troebel), peper en zout.

Je kan veel variëren met de groente en het fruit.

Soep kan ook heerlijk zijn om de dag mee te starten: 

    Recepten:

    Bekijk meer recepten van Rineke Dijkinga.

      Om de orthomoleculaire therapie optimaal in te passen in je leven, raad ik het Starttraject aan.


      Neem contact op